Cold brew
To jeden z wielu trendów pojawiających się w sferze gastronomicznej, tuż obok chleba bezglutenowego, wegańskich burgerów, czy niechemicznych lodów. Cold brew rozkochał w sobie latem wszystkich kawoszy cierpiących z powodu wysokich temperatur.tkaniny poznań Nawet najbardziej zagorzali kawomaniacy musieli powiedzieć sobie pass przy gorącym kubku kawki podczas pustynnych żarów napływających tegoż roku.kuchnie na wymiar wrocław Cold brew stał się ponadto swego rodzaju trendem, który podłapał nawet Jamie Olivier podając swoją receptę na ten napój. Cold brew jest niczym innym jak kawą parzoną ...na zimno. Optymalna proporcja kawy do wody to 1 do 4. Możecie ją wykonać zarówno w aeropressie jak i w butelce czy słoiku, bowiem tutaj temperatura wody nie ulega zmianie, więc nie potrzeba ogromnej kontroli nad procesem parzenia.
Kawa do cold brew powinna być jasno palona i grubo zmielona, tak, aby optymalnie wydobyć jej smak. Warto dodać, że nie jest to sposób na szbką kawę w pracy, bowiem ten typ parzenia trwa 360(!) razy dłużej niż parzenie na gorąco w aeropresie. W zgodzie z powyższym zalaną kawę odstawiamy na 12 godzin et voila, można pić!
https://mieddent.pl/stomatologia-estetyczna/